Καλώς ήρθες στη σελίδα της Ράνιας Παπαβασιλείου - Μπαλλή

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πολιτεύθηκε με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου στη ΝΔ από τη βάση του κόμματος

Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο Νοέμβριος είναι ο πιθανότερος μήνας- ορόσημο για να λυθεί οριστικά το θέμα της ηγεσίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκτός εάν επισπευσθεί η διαδικασία για τα τέλη Οκτώβρη. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει οπωσδήποτε ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Αν και υπήρξαν σκέψεις και εισηγήσεις για συνέδριο, το οποίο θα εξέταζε και τον τρόπο εκλογής προέδρου, η διαδικασία φαίνεται ότι θα προχωρήσει με βάση το ισχύον καταστατικό όπως αυτό ψηφίστηκε στο συνέδριο του 2013.


Τις λεπτομέρειες θα καθορίσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει για την προθεσμία και την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος, την προθεσμία και την διαδικασία για την υποβολή και εκδίκαση ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων, καθώς και την διαδικασία για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.
"Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου. Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).


Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.
Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: "Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον".
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ. Τσίπρας καλείται τώρα να εφαρμόσει το Μνημόνιό του...

Ύστερα από το σαφές εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση τη λαϊκή εντολή, ο κ.Τσίπρας θα πρέπει τώρα να εφαρμόσει το μνημόνιο του. Αυτό είναι το βασικό πολιτικό συμπέρασμα των σημερινών εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε πρώτα από όλους με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και συμφώνησαν να προχωρήσουν οι δυο τους στο σχηματισμό κυβέρνησης που με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα θα έχει 155 έδρες στη νέα Βουλή.


Ένα από τα σημαντικά μηνύματα της κάλπης είναι και η αποχή που αγγίζει το 47%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι απογοητευμένοι δεν επέλεξαν κάποιο μικρότερο κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά γύρισαν την πλάτη στην πολιτική. Το αποτέλεσμα ήταν ο κ.Τσίπρας να επανεκλεγεί πρωθυπουργός από το 35,5% των ψηφισάντων, δηλαδή μόλις το 17% περίπου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις δηλώσεις του τόνισε για τον κ. Τσίπρα ότι "τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Βουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε".
"Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου, κι έτσι παραμένει" πρόσθεσε ενώ τόνισε πως "αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε".
"Όταν ξεκινήσαμε πριν από 5 εβδομάδες το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο" υπογράμμισε και συμπλήρωσε "φαίνεται ότι σε 6 μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη".

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κι όμως, η MRB αποκαλύπτει ότι "σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν" η ΝΔ είναι μπροστά!

Tο απόλυτο εκλογικό θρίλερ  καταγράφουν στην πραγματικότητα οι τελευταίες έρευνες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος κάθε ψήφος θα είναι πολύτιμη! 

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ καλλιεργείται η εντύπωση πως τα τελευταία 24ωρα  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει προβάδισμα, τα ευρήματα μίας από τις μετρήσεις -της MRB για το Star- δείχνουν στην εκτίμηση ψήφου για όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ότι η ΝΔ έχει (αν και ελάχιστο) προβάδισμα με 31,9%, έναντι 31,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια μέτρηση, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (7,1%) και ακολουθούν Ποτάμι (6%) και ΠΑΣΟΚ (5,9%), ενώ οχτώ κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Β. Μεϊμαράκης: "H χώρα θέλει κυβερνήτη και όχι δραπέτη. Θα σκίσω το νόμο του Κατρούγκαλου"

Ισχυρή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση τριετίας ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών.  Υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και η μόνη χρήσιμη ψήφος είναι στη ΝΔ διότι μόνο με πρωτιά κόμματός του μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τη Δευτέρα των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «μνημείο αστάθειας, αβεβαιότητας» και τόνισε  ότι είναι θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητάει δεύτερη ευκαιρία μετά από ένα καταστροφικό εφτάμηνο διακυβέρνησης και δραπέτευσης. «Η χώρα θέλει κυβερνήτη. Η χώρα δεν θέλει δραπέτη» σημείωσε χαρακτηριστικά πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «αυτό που φεύγει είναι το παλιό και το φαύλο. Εμείς ερχόμαστε και είμαστε το νέο».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και μια ψήφο παραπάνω την Κυριακή των εκλογών, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι η «κίνηση των 53» ετοιμάζει νέα ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Αντέχει η χώρα και άλλες εκλογές το 2016; Αντέχει και άλλη παράταση της αστάθειας; Μόνη λύση είναι η ΝΔ» κατέληξε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε κάθε «Έλληνα δημοκράτη» να μη δώσει «ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε κόμματα που δεν ξέρουμε πως θα συνεργαστούν» κάνοντας ειδική μνεία στην ψήφο των γυναικών πως «δεν πρέπει να αφήσουν να την πάρει το ποτάμι ή να την αφήσουν στο τρενάκι του Καμμένου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρά προσωπικά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε «ανικανότητα, ανευθυνότητα, αφέλεια, αστείες δικαιολογίες, φαυλότητα και πειρατική κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην υποθέσεις διαφθοράς και στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι κατηγορούμενος, δεν είναι κατήγορος και πρέπει να απαντήσει» υπαινισσόμενος υποθέσεις όπως αυτή του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Μάλιστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεσμεύτηκε για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους επίορκους με τη φράση «Εγώ ένα μνημόνιο θα σκίσω και θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου».

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το μήνυμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ: «Ομόνοια - Όχι διχόνοια για τους Έλληνες»


Με σύνθημα «Ομόνοια - Όχι διχόνοια για τους Έλληνες» πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Ομονοίας η μεγάλη κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση η Νέα Δημοκρατία, με ομιλία του προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος μεταφέροντας το κλίμα αυξημένης αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα της Κυριακής.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει το χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες. Στέλνουμε μήνυμα ομόνοιας παντού και όχι διχόνοιας».

«Το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα capital controls» τόνισε, χαρακτηρίζοντας την επτάμηνη διακυβέρνησή του «πείραμα». Ακόμη αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που μοίραζε ο κ. Τσίπρας πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, από τις οποίες ούτε μια δεν πραγματοποιήθηκε. «Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απλώνουμε χέρι ενότητας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε εκεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες με ανοικτή την αγκαλιά μας προς όλους τους Έλληνες».

«Από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ» και απαρίθμησε τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνησή του:
1.Επανεκκίνηση της οικονομίας
2.Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών
3.Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης
4.Αποτελσματικότερο κράτος
5.Κοινωνική συνοχή
6.Εξωτερικη πολιτική ανοιχτών οριζόντων
7.Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση.


«Την Κυριακή ζητάμε να μας ξαναεμπιστευτούν οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μπροστά η ΝΔ με 0,5% στην πρώτη δημοσκόπηση μετά το debate

Μισή μονάδα μπροστά η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στην  πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από το χθεσινό debate μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, από την εταιρεία Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24. 

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σαφής η υπεροχή Μεϊμαράκη στο debate. «Όλοι μαζί από Δευτέρα να πιάσουμε δουλειά» το μήνυμα του

Σαφώς πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο ήταν το debate μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο οποίο μάλιστα η υπεροχή του προέδρου της ΝΔ υπήρξε φανερή. «Όλοι μαζί πρέπει από Δευτέρα να πιάσουμε δουλειά» ήταν το βασικό μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος κατέδειξε τα αδιέξοδα που προκάλεσε η επτάμηνη περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψεύδη που ειπώθηκαν ενώ ταυτόχρονα με μετριοπαθή πολιτικά λόγο επεσήμανε με ειλικρίνεια: "Δεν υποσχέθηκα τίποτα, αν πρώτα δεν υλοποιήσουμε αρκετά από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο".

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο καταληκτικό του διάγγελμα τόνισε: "Ελληνίδες, Έλληνες, σας ζητώ να ψηφίσετε τη ΝΔ. Σας ζητώ να κρίνετε να συγκρίνετε. Στις 20 Σεπτεμβρίου, κρίνεται αν η χώρα θα πάει μπροστά, κρίνεται αν το φως μπορεί να σκορπίσει το σκοτάδι. Οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός. Εάν δώσετε την εντολή στη ΝΔ, θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα εργασίας και θα καλέσουμε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις και οι φορείς. Επίσης θα φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Πιστεύω ότι εφόσον φτιάξουμε την εθνική ομάδα, μπορούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να ανακάμψουμε".

Με τη διχαστική φράση «ας κερδίσουμε το αύριο τελειώνοντας με το χθες», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνόψισε από την πλευρά του την κεντρική πολιτική του θέση στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ντιμπέϊτ με τον κ. Μεϊμαράκη.

«Η χώρα πήγε μπροστά, έγιναν και λάθη, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλοκής. «Μην μας κάνουν και μαθήματα κατά της διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν κανένα νομοσχέδιο» είπε ενώ παρουσίασε τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. «Τί εκανε ο κ. Τσίπρας τους 6 μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη διαύγεια. Γιατί δεν πέρασε το νόμο για τα ΜΜΕ; Ήθελε να εκβιάσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Απαντώντας στα πυροτεχνήματα του κ. Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ για διαπλοκή ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως « ο κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το μνημόνιο έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρος. Δεν περίμενα ότι θα έριχνε τόσο το επίπεδο. Ίσως επειδή χάνει. Θέλετε να κάνω χρήση για το τί λένε οι δικοί σας σύντροφοι; Για το ότι σας κατηγορεί η κα Κωσταντοπούλου ότι είστε διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι; Υπογράψατε ένα μνημόνιο, πρέπει να ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για το τί θα κάνει για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη να ξεμπλοκάρει όλα τα μεγάλα έργα. « Θα απορροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα, θα τρέξουμε, από τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως δεν προχώρησε τίποτα. «Η κυβέρνηση Τσίπρα έστελνε μήνυμα να μην έρθουν επιχειρήσεις» τόνισε ενώ όσον αφορά τα εργασιακά είπε πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να λιάνει τα μνημονιακά μέτρα. Όσον αφορά τις απολύσεις ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει ότι το 2013-14 υπήρχε πορεία προς την ανάπτυξη και πως το 2014 η χώρα είχε θετικό ΑΕΠ. Εμείς φέραμε όλες τις επενδύσεις» είπε ο κ Μεϊμαράκης εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα». Είστε ο πρωθυπουργός που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τον πόνο, την αγωνία, τη διαμαρτυρία, ήταν πολύ μεγάλος πόνος για να ψηφίσει κάποιος αυτό το μόρφωμα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας την εκτίμηση πως όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει σε χαμηλά ποσοστά.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας περί άδειων ταμείων ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως λέει ψέματα επισημαίνοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν πως η χώρα δεν είχε ανάγκη τη χρηματοδότηση. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει αλλάξει όπως έχει αλλάξει και η ΝΔ. «Σήμερα με νέους ικανούς ανθρώπους θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει» τόνισε.

Όσον αφορά τα όσα είπε για τις συντάξεις στη ΔΕΘ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως « ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του δέσμευσε το θέμα των συντάξεων για όλο το 2016» ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με το θέμα της υπέρμετρης φορολόγησης των αγροτών. «Ο αγροτικός κόσμος απαιτεί να μπορεί να σταθεί. Αν θέλουμε ισχυρή Ελλάδα θέλουμε ισχυρό παραγωγικό τομέα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα πως είχε σχεδιάσει να κλείσει τις τράπεζες.

«Εμείς είχαμε πει αντιθέτως από τον κ. Τσίπρα που έλεγε πως θα τον καταργήσει πως θα εξορθολογήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Προέκυψαν οι εκλογές, ήρθε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά μας παίρνει και τα κλειδιά τώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρούσε σε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Όσον αφορά για τα ισοδύναμα ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε:
«Δεν θα σας πω ψέματα γιατί τη Δευτέρα θα κληθώ να σας κοιτάω στα μάτια. Αν υπάρξει πλεόνασμα αυτό θα διατεθεί για τη μείωση των φόρων και την κοινωνική πολιτική».
«Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λιάνουμε τίποτα αν τον πρώτο χρόνο δεν υλοποιήσουμε πολλά από αυτά που λέει το μνημόνιο, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει. « Η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει, θέλει να υπάρχει Ελλάδα, η Ευρώπη έχει πέσει σε ποσοτική χαλάρωση, ο κ. Τσίπρας δεν τα έχει καταλάβει αυτά» είπε. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως θέλει να γλιτώσει, για αυτό δραπετεύει, για να μην αναλάβει ευθύνες για αυτό που υπέγραψε, όπως είπε χαρακτηριστικά. « Είμαι έτοιμος να τα αναλάβω. Δεν υπόσχομαι τίποτα για αυτό το 6μηνο για αυτά που έχουν ψηφιστεί... Όλα τα δημοσιονομικά έχουν ψηφιστεί εκτός από τους αγρότες» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο πρωθυπουργός κρίνεται από το αποτέλεσμα. «Σκεφτήκατε σε τι καταδικάσατε τον ελληνικό λαό; Γιατί πάτε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας την εκτίμηση πως η χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές βασιζόμενος στο κείμενο των 53 όπου, όπως είπε, ξεκαθαρίζεται πως δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης είπε: "ο κ. Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη, έχει γίνει νεομνημονιακός. Δεν είσαστε ωρομίσθιος πρωθυπουργός κ. πρόεδρε. Μας λέτε για τις 17 ώρες της διαπραγμάτευσης, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα. Ο λαός είπε "όχι" στο δημοψήφισμα και το κάνατε "ναι".

Όσο για το τί θα κάνει από την επομένη των εκλογών είπε: "Δεν υποσχέθηκα τίποτα, αν πρώτα δεν υλοποιήσουμε αρκετά από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο" είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: "Τί αναφέρει το μνημόνιο; μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις καθώς επίσης και ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων. Εφόσον πετύχουμε τους πρώτους στόχους, μετά το πρώτο οκτάμηνο τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ξανά με την Ευρώπη".
«Το ότι συμμετέχουμε στο ΕΛΚ δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για προ καιρού δηλώσεις του κ. Βέμπερ. Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «για το χρέος εμείς λέμε ότι πρέπει να συζητηθεί, δεν λέμε αν είναι βιώσιμο ή όχι γιατί αυτό θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη στη συμφωνία υπάρχει η ρήτρα για αναδιάρθωση του χρέους και όχι κούρεμα, κάτι που όπως είπε, δεν φαίνεται να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «από τις 14 Αυγούστου είναι ένας άλλος Τσίπρας, έχει πάθει μετάλλαξη, δεν τον αναγνωριζω».

Δεν σημαίνει η σύσταση ενός υπουργείου και λύση του προβλήματος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κα Χριστοδουλοπούλου ότι νόμιζε πως οι μετανάστες λιάζονταν και εξαφανίζονταν και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει διαχωρισμός των μεταναστών από τους πρόσφυγες. «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών. Ως προς τους πρόσφυγες , έπρεπε να είχε εγκατασταθεί η γραφειοκρατία στα νησιά για να εξυπηρετηθούν. Ως προς τους μετανάστες οφείλουμε να τους επαναπροωθούμε» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το Grexit και αν η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να λέει σε όλα ναι υπό το φόβο μιας χρεοκοπίας ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε την απορία του γιατί ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. « Από τη μέρα που υπέγραψε το μνημόνιο οι Έλληνες βλέπουν έναν άλλον Τσίπρα». Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως πότε δεν είπε στον κ. Τσίπρα να φέρει «ότι να ναι» αλλά του επεσήμανε πως θα πρέπει να βιαστεί και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι παρεμβάσεις της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον περιορισμό των μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την Ευρώπη από ότι είχε η κυβέρνηση της ΝΔ τους τελευταίους 6 μήνες.

Η ΝΔ έχει μία μακρά ιστορία, έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ. Αν η Ευρώπη είχε μπορέσει να αντιδράσει διαφορετικά ίσως η κρίση θα ήταν διαφορετική. Η χώρα ήταν αδύναμη, έχει και η ΝΔ κάνει τα λάθη της. Όμως άλλαξε η Ελλάδα, αλλάξαμε και εμείς και έχουμε διδαχτεί από τα λάθη και δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει διδαχθεί από τα λάθη της. Ο κ. Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει αν η ΝΔ έχει μετανιώσει που δεν στήριξε το πρώτο μνημόνιο τόνισε πως η χώρα θα είχε τελείως διαφορετική πορεία αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε τορπιλίσει την πορεία της χώρας τον τελευταίο χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πως μπορεί να γίνει μια συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει μετάλλαξη μετά την υπογραφή του μνημονίου. «Δεν σας λέω ούτε για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο, φέρατε το μεγαλύτερο κακό μέσα σε λίγους μήνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας όμως πως «αν υποσχεθείτε πως θα υλοποιήσουμε αυτά που εσείς δεσμευτήκατε και υπογράψατε μπορούμε να πάμε μαζί για ένα διάστημα».

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλη δημοσκόπηση: Με 3,6% πρώτη στο Λεκανοπέδιο (και σε ολόκληρη την Ελλάδα;) η Νέα Δημοκρατία!

Δημοσκόπηση για τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στο Λεκανοπέδιο (Α', Β' Αθηνών, Α' Β' Πειραιά και Αττική) διενήργησε η ομάδα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά (μέλος της ESOMAR και της WAPOR) στο χρονικό διάστημα από 1 έως και 10 Σεπτεμβρίου σε μεγάλο δείγμα 1857 πολιτών.

Η δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνει κατ' αρχάς ερώτημα για το πώς αντιμετωπίζει το εκλογικό σώμα τη συνολική πολιτική κατάσταση.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν;».
Οι ερωτηθέντες απάντησαν τα εξής:
Πολύ καλύτερη 4,7%
Καλύτερη 7,6%
Ίδια 24,0%
Χειρότερη 38,8%
Πολύ χειρότερη 23,5%
Δεν απαντώ 1,4%

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής: «Στην περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;»

Η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 3,6% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,9% και η ΝΔ 26,5%. Δηλαδή, φαίνεται να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου 10,9%.
Η ΝΔ από 26% στις εκλογές φτάνει στο 29,9% και κερδίζει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, που είναι πιθανόν να τις κερδίζει από τους ΑΝΕΛ.
Ως τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή 6,2%, ενώ στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε 6,7%. Το ΠΑΣΟΚ, με 5,2% τώρα φαίνεται να ξεπερνά το αντίστοιχο 3,3% των προηγούμενων εκλογών.
Με ποσοστό 6,6% αναποφάσιστων φαίνεται ότι η αναμέτρηση ενδέχεται να είναι αμφίρροπη ως προς την πρώτη θέση.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου o ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,34% και ειδικά στην Αττική 36,9%. Η ΝΔ είχε ποσοστό 27,81% και ειδικά στην Αττική 26%. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό της Αττικής για τα δύο κόμματα δεν διέφερε ουσιαστικά από το αντίστοιχο σε επίπεδο όλης της χώρας.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...

Της Ράνιας Παπαβασιλείου - Μπαλλή 

Στις πρόσφατες εκλογές της Βρετανίας, ο Κάμερον υποσχέθηκε ανάκαμψη μόνο με συνέχιση της λιτότητας. Αντίθετα, το προεκλογικό μήνυμα των Εργατικών διακήρυσσε το τέλος της λιτότητας. Οι Βρετανοί επέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία τον Κάμερον. Γιατί; Όχι διότι κανείς είναι ευχαριστημένος με τη λιτότητα αλλά διότι απλούστατα είχαν τον κοινό νου να ξεχωρίσουν το εφικτό από το επιθυμητό.

Κι εμείς; Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αυταπάτες;

Κατά τη διάρκεια των περίπου σαράντα ετών της Μεταπολίτευσης, βιώσαμε την άνοδο και πτώση πολιτικών κομμάτων, διαφορετικών ιδεολογιών. Όλα είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι παρουσιάζονταν ως μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας.

Τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια η παλαιά συντηρητική δεξιά, ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη από τον επίσης ανανεωμένο Κωνσταντίνο Καραμανλή, κέρδισε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος. Δεν κράτησε όμως πολύ η κομματική υπεροχή της. Το 1981, μόλις επτά χρόνια μετά, η ευμετάβλητη μάζα των ψηφοφόρων μετακινήθηκε αριστερότερα, θαμπωμένη από τη ρητορική και τη δημαγωγία του Ανδρέα Παπανδρέου, που περιείχε ένα μείγμα σοσιαλιστικής διακυβέρνησης και απόηχους της παλαιάς αριστεράς που ήθελε να βγει από το περιθώριο. Αυτή η ελκυστική συνταγή δημιούργησε ένα νέο κόμμα εξουσίας. Κι ήταν αναμενόμενο να τραβήξει αρκετούς αριστερούς πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο έβλεπαν ότι υπάρχει ένα συγγενές προς αυτούς κόμμα που θα κυβερνούσε επί τέλους τη χώρα.

Η «σχέση στοργής» κράτησε μεν αρκετά χρόνια, όμως μέσα από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - που διακήρυττε την αλλαγή- αναδείχτηκαν οικονομικά σκάνδαλα, καθόλου λιγότερα από προηγούμενες εποχές, διόγκωση του πελατειακού κράτους, ανεξέλεγκτες παροχές και άλλες παθογένειες που οδήγησαν το άλλοτε κραταιό κόμμα σε παρακμή και συρρίκνωση. Η τελευταία περίοδος υπήρξε καταλυτική και αποκαλυπτική. Οι εξελίξεις ύστερα από το 2009 επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν το ψήφιζαν διακατεχόμενοι από σοσιαλιστική ιδεολογία, αλλά γιατί προσέβλεπαν στις παροχές, οι οποίες είχαν πια στερέψει. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ δεν τους χρησίμευε πλέον. Το πέταξαν στην άκρη και έτειναν «ευήκοον ους» σε νέες υποσχέσεις που τώρα ηχούσαν ακόμη αριστερότερα. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας, ένα νέο πρόσωπο, ανήκε στην πολιτικά εξιδανικευμένη αριστερά η οποία δεν είχε φθαρεί από την εξουσία και φάνταζε ως καθαρός και ηθικός χώρος, ένα καταφύγιο ελπίδας που ως γνωστόν μας εγκαταλείπει τελευταία.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Η απαράδεκτη στάση της ΔΗΜΑΡ συνετέλεσε στην επιτάχυνση των εξελίξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με ασυγκράτητη ορμή, υποσχόμενος τα πάντα και η μάζα των ψηφοφόρων - που εκτός από ευμετάβλητη, τώρα ήταν και κουρασμένη- τον πίστεψε, θέλησε να τον δοκιμάσει. Αλλά η συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ κατέληξε σε μια ακυβερνησία επτά μηνών που οδήγησε τη χώρα στο δραματικότερο ίσως σημείο της σύγχρονης ιστορίας της.

Είχε, τότε, δικαιολογίες το εκλογικό σώμα που άκουσε τις σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατήθηκε με τόση ευκολία; Μέχρι ενός σημείου, ναι.

Τώρα όμως δικαιολογείται να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Απερίφραστα όχι. Τώρα ξέρει. Κι όσο ευμετάβλητη και κοντή μπορεί να είναι η εκλογική μνήμη, η απομυθοποίηση της αριστεράς υπήρξε τόσο αναπάντεχα ραγδαία που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην αποδόμηση του εαυτού του, χωρίς να χρειαστεί η αντιπολίτευση να κουνήσει το δαχτυλάκι της προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ίδιοι φρόντισαν, με εντυπωσιακή συνέπεια, να αναδείξουν το ασυνεπές πρόσωπό τους. Αντίθετα, η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση του προηγούμενου διαστήματος, με την υπεύθυνη στάση της, έδωσε συχνά «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για να μην καταβαραθρωθεί η χώρα.

Και τώρα τι κάνουμε; Μα, είναι καιρός να αφήσουμε τις στείρες αντιπαλότητες, το λαϊκισμό, τη δημιουργική ασάφεια και τις ιδεοληψίες. Όλα αυτά μας κόστισαν αρκετά ή μάλλον πάρα πολύ, για να περάσουν απαρατήρητα και να μην τα αποτινάξει και ο τελευταίος ψηφοφόρος.

Ένα μήνυμα ωριμότητας διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας κι αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο τις δύσκολες τούτες ώρες. Όλοι έχουν κάνει τα λάθη τους και ο λαός θέλει τους πολιτικούς του να αποδείξουν πως έμαθαν από αυτά. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να ακούσει παρελθοντολογίες. Σίγουρα υπήρξαν πολιτικοί που κυβέρνησαν σωστότερα από άλλους, δεν είναι όμως αυτή η ώρα για τέτοιους απολογισμούς.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οφείλει να υιοθετήσει αμέσως, ως δικό της, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και όχι να το χαρακτηρίζει αποτέλεσμα εκβιασμού. Αυτές οι «ιδεολογικές τύψεις» της αριστεράς μόνο ανασφάλεια δημιουργούν σε μελλοντικούς επενδυτές. Πώς θα εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύεις; Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακατάλληλος να διαχειριστεί -και σίγουρα δεν μπορεί μόνος του- το πρόγραμμα που ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε, όσο κι αν αυτό ακούγεται αντιφατικό. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε αντιφάσεις μας έχει συνηθίσει.

Η φράση- κλειδί για την ανάκαμψη της χώρας μας είναι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών». Για να τους προσελκύσουμε, ώστε να δημιουργηθούν οι πολυπόθητες θέσεις εργασίας, πρέπει να επιδείξουμε μακροπρόθεσμη δέσμευση, ξεκάθαρους κανόνες και σταθερή φορολογική πολιτική. Και συγχρόνως να περιορίσουμε το σπάταλο κράτος. Αυτές οι τόσο αυτονόητες προϋποθέσεις εξοστρακίζονται επί δεκαετίες από το τέρας του λαϊκισμού. Το πρώτο πράγμα που επιδιώκει και ο μικρότερος επιχειρηματίας είναι «να κάνει το μαγαζί του κερδοφόρο». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι αυτό επιτυγχάνεται με ένα και μόνο τρόπο: τα έξοδα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα.

Ύστερα από επτά μήνες πρώτη φορά αριστερά, οι συνέπειες είναι πλέον ανησυχητικές. Γι αυτό λοιπόν και πρέπει να βιαστούμε να ολοκληρώσουμε σε πνεύμα συνεργασίας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όχι γιατί μας το επιβάλλουν άλλοι, αλλά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος όσο δύσκολος κι αν είναι. Γιατί έπρεπε να τις έχουμε εφαρμόσει μόνοι μας από καιρό. Κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανασύρουμε τη χώρα από την ημιθανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

O Β. Μεϊμαράκης από τη ΔΕΘ: «Τρεις στόχοι: Δουλειές, δουλειές, δουλειές...»

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» ήταν το βασικό μήνυμα της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για εθνική ομάδα (διαπραγμάτευσης, διακυβέρνησης και εθνικού σχεδιασμού), καθώς και για κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και τον ίδιο πρωθυπουργό. Απευθύνθηκε δε ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους, αποδόμησε τη λογική της ψήφου δεύτερης ευκαιρίας στον Αλέξη Τσίπρα και ήταν για άλλη μία φορά συγκρατημένος όσον αφορά στις υποσχέσεις.
«Ούτε τάζω ούτε υπόσχομαι είμαστε όμως μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και οι πολίτες δεν μπορούν να τη τζογάρουν», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ομιλία του ονομαστικά στον Κώστα Καραμανλή ,που έτυχε θερμής υποδοχής νωρίτερα φθάνοντας στο Βελλίδειο όπως και ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης, καθώς και στον Αντώνη Σαμαρά, που ήταν επίσης παρών. Υπερασπίστηκε άλλωστε τη διακυβέρνηση Σαμαρά.
Πρότεινε μάλιστα συνταγματική αναθεώρηση με πρόβλεψη ελάχιστου χρόνου κυβερνητικής θητείας (αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τριετία) μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με κυβερνητικό λόγο, ορθολογικό και μετρημένο, όπως εξηγούσαν γαλάζιες πηγές στη συνέχεια, ο κ.Μειμαράκης μίλησε με όρους ειλικρίνειας για να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις.
«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, από εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μειμαράκης. «Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμό και δημαγωγία; Θέλουμε να πάμε μπροστά με κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ή πίσω με συνιστώσες και τους 53;» αναρωτήθηκε.
Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τι είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό του 60ευρου (αναφερόμενος στα capital control) που το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο, προσθέτοντας: «Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη ευκαιρία που ζητάει».

Οι τρεις εθνικές ομάδες και τα συγχαρητήρια στην εθνική μπάσκετ

Ο κ.Μεϊμαράκης εμφανίστηκε με πρωθυπουργικό προφίλ δηλώνοντας ότι δεσμεύεται πως από 21η Σεπτεμβρίου «που θεού και λαού θέλοντος θα ειμαι πρωθυπουργός» θα εφαρμόσει μοντέλο διακυβέρνησης με τρεις εθνικές ομάδες:
Πρώτον εθνική ομάδα διακυβέρνησης, που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ομαλότητα και θα επιδιώκει συνθέσεις με όλες τις δυνάμεις
Δεύτερον εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα εκφράζει ευρύτερα τις πολιτικές δυνάμεις ακόμη και όσους δε θα μετέχουν στη συγκυβέρνηση, σημειώνοντας μάλιστα «Κατανοώ ότι δυσκολεύεται ο Τσίπρας να πιστέψει ότι θα είναι δεύτερος με πρωθυπουργό Μεϊμαράκη αλλά στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης οφείλει να μετέχει γιατί το μνημόνιο είναι δικό του έργο. Ξέρουν άλλωστε τι ουρές υπάρχουν, τι άφησαν κάτω από τραπέζι».
Τρίτον ομάδα εθνικού σχεδιασμού με σκοπό να καταρτίσει μέχρι την άνοιξη του 2016 ένα συγκροτημένο σχέδιο με μετρήσιμους στόχους που δε θα αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.
Με την ευκαιρία έδωσε συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα μπάσκετ που πέρασε στους οκτώ, αναφερόμενος και στη «μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη».
Αυτές οι τρεις ομάδες σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη θα συγκροτηθούν Σεπτέμβριο το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, ενώ μόλις ορκιστεί η κυβέρνηση θα καταθέσει προϋπολογισμό δημοσιονομικά πειθαρχημένο.
«Τρεις στόχοι: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό ενδιαφέρει τον Έλληνα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που πρέπει να γίνει το Νοέμβριο για την εκταμίευση της δόσης των τριών δις ευρώ.



Κάλεσμα στους αναποφάσιστους

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν πρώτη φορά αριστερά και τώρα είναι αναποφάσιστοι να σκεφτούν το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση , τα capital controls και το 3ο μνημόνιο.
Επίσης αποδόμησε  όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράλληλους δρόμους και παράλληλα χρονοδιαγράμματα, υπενθυμίζοντας ότι τώρα έχει φέρει συμφωνία με δική του υπογραφή και πως δεν μπορεί να εκβιάζει ότι εάν δεν είναι πρώτο κόμμα δε θα μετάσχει σε κυβέρνηση και θα αρχίσει πάλι επαναστατική γυμναστική.


«Καλώ τους αναποφάσιστους να σκεφτούν. Θέλουν σταθερότητα ή αστάθεια με ολέθριους κινδύνους; Επενδύσεις και δουλειά ή κρατισμό και ανεργία; Τραπεζικό σύστημα ή capital controls;. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν 20 Σεπτέμβρη» , είπε καταλήγοντας: «Με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και εμένα πρωθυπουργό, θα απαντήσουμε θετικά σε αυτά τα διλήμματα».

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Διασυρμός για τη χώρα μας: Στην Πολωνία οι εκλογές γίνονται με σύνθημα «Μην κάνεις τον Έλληνα!»

Στη Πολωνία διεξάγονται εκλογές στις 25 Οκτωβρίου με κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής περιόδου την οικονομία. Η κυβέρνηση κάνει λοιπόν την προεκλογική εκστρατεία της με βασικό σύνθημα «Μην κάνεις τον Έλληνα». Το κυβερνών κόμμα ΡΟ (Αστική Πλατφόρμα) έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ το οποίο ταξιδεύει στην Ελλάδα της περιόδου των capital controls και ισχυρίζεται ότι οι υποσχέσεις της πολωνικής αντιπολίτευσης θα έχουν την ίδια κατάληξη με αυτές που είχαν οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο video. Σε αυτό εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Το σποτ διανθίζεται με πλάνα από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι ουρές έξω από τις Τράπεζες.


Το σποτ -στο οποίο κυριαρχεί η ελληνική μουσική- ολοκληρώνεται πάλι με ένα πλάνο του Α. Τσίπρα και την ιδιωματική έκφραση των Πολωνών: «Μην κάνεις τον Έλληνα» που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».


Ανάλογη ήταν όμως η απάντηση και της αντιπολίτευσης με δικό του τηλεοπτικό σποτ. Αρχικά, εμφανίζεται δήλωση της πρωθυπουργού Kopacz ότι θέλει να μοιραστεί μερικές σκέψεις της με τους συμπατριώτες της και τη συνέχεια «πέφτει» κάρτα που γράφει: «Ελληνική τραγωδία;».
Σύμφωνα με το σποτ της αντιπολίτευσης, η κ. Kopacz είναι αυτή που οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία και την πλειοψηφία των Πολωνών στη φτώχεια.
«Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;», σημειώνει στο τέλος της η πολιτική διαφήμιση.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το debate των πολιτικών αρχηγών...

Ράνια Παπαβασιλείου Μπαλλή.


Κατώτερο των προσδοκιών  αποδείχθηκε το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών. Οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί ότι θα δοθούν ουσιαστικές και μεστές απαντήσεις διαψεύστηκαν.
Ούτε μια πρόταση για την επόμενη μέρα, κυρίως από τους αρχηγούς της απελθούσας κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία να κάνουμε τώρα επιμέρους αποτίμηση καθεμιάς παρουσίας χωριστά. Βεβαίως και οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα, αλλά η συνολική εικόνα ήταν ότι δε γίναμε σοφότεροι. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για όλους εμάς που καθηλωμένοι μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες αποζητούσαμε μια ανάσα αισιοδοξίας για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και την προοπτική του τόπου. 
Εκτός από τη διαδικασία που επελέγη, η αλήθεια είναι ότι ευθύνη για το αποψινό θέαμα έχουν και οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν, καθώς ούτε τους κανόνες μπόρεσαν να τηρήσουν, αλλά ούτε και να ξεφύγουν από ένα φλύαρο καλούπι. 
Αν είχαν λειτουργήσει καλύτερα, θα ήταν σίγουρα πιο ουσιαστικό και το περιεχόμενο του debate.
 Η σημερινή διαδικασία ας αποτελέσει ένα μάθημα εν όψει της Δευτέρας.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

"ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!"

Της Ράνιας Παπαβασιλείου - Μπαλλή.

 Σ' αυτές τις εκλογές, πολλοί επιμένουν να μιλούν για το χθες. Όμως το αύριο είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο. Τα λάθη που έγιναν έως τώρα δεν πρόκειται να διορθωθούν αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί ένα μεγαλύτερο: Η μεμψιμοιρία και η ομφαλοσκόπηση.

Οι πολιτικοί έχουν συνηθίσει να σκιαμαχούν και -προσπαθώντας να δικαιώσουν εαυτούς- να κατηγορούν τους αντιπάλους τους. Οι εποχές αυτές όμως πέρασαν και τα σημάδια που άφησαν τα νιώθουμε όλοι δυστυχώς με οδυνηρό τρόπο. Οι πολίτες εμφανίζονται πιο ώριμοι και ήδη στέλνουν μέσω των δημοσκοπήσεων τα μηνύματά τους για την ανάγκη συνεργασίας, μετριοπάθειας και αυτοκριτικής από όλους. Αυτές είναι οι λέξεις - κλειδιά για να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει αυτά τα μηνύματα και κάνει με σταθερότητα βήματα μπροστά για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Προτάσσει τη συσπείρωση αντί του διχασμού και επιλέγει το ρεαλισμό αντί της παρωχημένης συνθηματολογίας.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει το μέλλον στα χέρια των Ελλήνων. Κι ο μόνος δρόμος για να συμβεί αυτό είναι οι μεταρρυθμίσεις και η ανταγωνιστικότητα. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Το κράτος δεν μπορεί να είναι παραγωγός πλούτου και επιχειρηματίας με χρήματα που δεν έχει ή με δανεικά που κανείς δεν δανείζει. Αυτό το μοντέλο έχει αποτύχει παντού στον κόσμο. Έστω κι αργά, αυτό το καταλαβαίνει πια και η συντριπτική πλειονότητα στην Ελλάδα.

Ο τόπος μας χρειάζεται νοικοκύρεμα με διαφάνεια και ορθολογισμό. Και πρέπει να αρχίσει, επειγόντως, να παράγει πάλι. Με υγιή ανταγωνιστικότητα και λελογισμένη εξωστρέφεια. Μόνον έτσι θα μεγαλώσει ξανά η εθνική μας πίτα.

Η απλοποίηση της αδειοδότησης νέων επενδύσεων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εξάλειψη των «εμποδίων εισόδου» νέων επιχειρήσεων στις αγορές καθώς και η απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» που αποτελούν σοβαρή στρέβλωση του ανταγωνισμού αλλά και κοινωνική αδικία, είναι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον που θα προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις.

Το έθνος μας διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις. Ο Πολιτισμός και η Ιστορία του δεν είναι μόνο πηγή υπερηφάνειας για το παρελθόν μας αλλά και πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει λοιπόν να απελευθερωθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να διευρύνουν τον εθνικό πλούτο, να φέρουν την αληθινή Ανάπτυξη.

Για όλα αυτά πρέπει να μιλήσουμε σε τούτες τις εκλογές. Και όλα αυτά θα πρέπει να κάνουμε ενωμένοι από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΡΚΑΤΙΑΣ"

Της Ράνιας Παπαβασιλείου - Μπαλλή 

 Καθώς πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία για τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας.

 Είναι γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές δεν μοιάζουν σχεδόν σε τίποτε με όλες τις προηγούμενες. Ακόμη και η μάχη για την πρωτιά μεταξύ των κομμάτων έχει αποκτήσει πολύ διαφορετικό περιεχόμενο. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τι θα σηματοδοτήσει; Επικράτηση, παραδοσιακού τύπου, επί των κομματικών αντιπάλων; Πολιτική δικαίωση; Πιστεύω ότι θα σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο:

 Οι πολίτες έχουν κουραστεί προ πολλού, από τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων στον τόπο μας. Τούτη τη φορά μάλιστα οι πολίτες ζητούν, πιο ώριμοι από ποτέ, συνεννόηση και συνεργασία όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων, για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, για να βγούμε από τα αδιέξοδα.

 Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την προϋπόθεση για να γίνει πράξη και να μην παραμείνει κενός λόγος των μπαλκονιών αυτή η συνεργασία. Για να επιβληθεί, αν θέλετε, αυτή η συνεννόηση και συνεργασία χωρίς άλλη χρονοτριβή. Για να εφαρμοστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, για να προχωρήσουν οι επενδύσεις, για να πάει με σταθερότητα μπροστά η χώρα, για να επανέλθει η ανάπτυξη και να μειωθούν τα άδικα βάρη για την ελληνική κοινωνία.

 Όπως είχα την ευκαιρία να γράψω και πριν από λίγες ημέρες, πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα και να κερδίσει στην Α' Αθηνών έξι έδρες. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτό, δίχως υστεροβουλίες και προσωπικούς υπολογισμούς. Δεν είναι μια μάχη αξιωματούχων και παραγόντων. Είναι μια μάχη που μας αφορά όλους το ίδιο. Είτε είμαστε στελέχη, είτε όχι. Είτε είμαστε υποψήφιοι είτε όχι. Προσωπικά νιώθω ότι η ευθύνη να αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, μολονότι δεν υπάρχει αυτή τη φορά ο σταυρός προτίμησης, είναι μεγαλύτερη, ισχυρότερη και περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία.

 Σε αυτό το προσκλητήριο, που υπερβαίνει τείχη και φραγμούς, είμαστε όλοι και όλες παρόντες και παρούσες. Όχι από κομματικό καθήκον αλλά από το Χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας, στην ιστορία της, στους εαυτούς μας αλλά και στις νέες γενιές που ήδη μας κρίνουν -και δικαίως- με αυστηρότητα.
8/9/2015

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

«Εγώ δεν είμαι δήθεν...»

«Εγώ δεν είμαι δήθεν. Αυτός είμαι. Αν με θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς. Αν δεν με θέλετε και πάλι φίλοι είμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον «ενικό».
«Δεν κρύφτηκα ποτέ. Δεν το έπαιξα εγώ κυριλέ. Ήμουν παρορμητικός, το ξέρω και πολλές φορές έχω αισθανθεί και εγώ ο ίδιος άσχημα αν το παρατράβηξα» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η φραστική αντιπαράθεση μπορεί να δηλητηριάσει την πολιτική σχέση η οποία απαιτείται».
Δείτε το βίντεο από το STAR

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Β. Μεϊμαράκης:«Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να προλάβει τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ!»

Σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μίλησε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
«Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού και να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πραγματοποιεί εκλογές-εξπρές, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για διάλογο και τόνισε πως το έκανε αυτό, για να προλάβει πριν έρθουν τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ και το 23% ΦΠΑ.
«Φοβάται και το διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και ειρωνικά ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα για το χαρακτηρισμό «ψευτράκος», που ο ίδιος του είχε αποδώσει.
Απευθυνόμενος ουσιαστικά στους αναποφάσιστους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής, καθώς τον Ιανουάριο αυτή η ψήφος κόστισε 90 δισ. στη χώρα από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Β. Μεϊμαράκης: «Χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Την ανάγκη, την επομένη των εκλογών, να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ο Βαγγέλης Μειμαράκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα  Real News.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση. « Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει» ξεκαθαρίζει ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως « είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται. «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαικού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μειμαράκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα» λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το σχέδιό του είναι « η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές


Την άμεση εξασφάλιση τουλάχιστον 730 εκατ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο δράσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους -εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ- ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και να επισπευσθεί η διαδικασία ταυτοποίησης. Χθες, οι συναρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, με τη συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να υποδέχονται την αυξανόμενη ροή μεταναστών στη χώρα μας.


Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, υπάρχουν δύο ταμεία από τα οποία μπορεί να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι. Το Ταμείο Ασύλου, το οποίο θα διαθέσει 400 εκατ. ευρώ, και το Ταμείο Απόρων, με 330 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο -όπως εξήγησε- αναμένεται να αυξηθεί όσο αυξάνεται η ροή μεταναστών.

Ο κ. Χριστοδουλάκης εμφανίστηκε καυστικός αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στις διαδικασίες όσον αφορά τα χρήματα από το Ταμείο Ασύλου. Ειδική αναφορά έκανε στον τουρισμό των νησιών που υποδέχονται μετανάστες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συνολική κατάρρευση στην τουριστική οικονομία ξεπερνά το 50%, ενώ σε κάποια νησιά φθάνει το 70%! Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί «γιατί τώρα κλείνουν για του χρόνου αρκετά πρακτορεία και μπορεί να υπάρχει συνέχεια σε αυτό».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προειδοποίησε ότι το πρόβλημα τείνει αυξανόμενο, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών, αλλά δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε το κέντρο, προκειμένου να αποσυμφορήσουμε τα νησιά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε αιώνια Πεδία του Αρεως ή πλατείες Βικτωρίας» εξήγησε.

Αριθμούς που σοκάρουν αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης. «Οι λιμενικοί το 2015 έχουν βγάλει 50.000 ανθρώπους μέσα από τη θάλασσα. Στο πρώτο οκτάμηνο του 2014 οι συλλήψεις του Λιμενικού έφτασαν τις 17.500, ενώ το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015 έφτασαν τις 230.000. Μόνο το δίμηνο οι είσοδοι ξεπέρασαν τις 157.000».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι. Εχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας», παρατήρησε.

Από την αρχή του έτους είχαμε περίπου 230.000 αφίξεις μεταναστών, ενώ μόνο τον Ιούλιο είχαμε 52.000 αφίξεις επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδήμητρης. Όπως είπε η εισροή πραγματοποιείται κυρίως από πέντε νησιά: από τη Λέσβο έρχεται το 50% των προσφύγων, στη Χίο το 14%, στη Σάμο 12%, στην Κω 28% και στη Λέρο μικρότερα ποσοστά. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό το κύμα είπε ο κ. Μακρυδημήτρης, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα χρωστά σε προμηθευτές 9 εκατ. ευρώ για σίτιση.

Στήριξη από Ε.Ε.
Την ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος μαζί με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκαν χθες με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. «Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μια κρίση άνευ προηγουμένου, μια κρίση ανθρωπιστική, μια κρίση πολιτική και οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις ευρωπαϊκές σε ένα πρόβλημα, που κάθε κράτος-μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου καλείται να λάβει κάποια μέτρα, «έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη, οικονομική, τεχνική και πολιτική της Ε.Ε.».

Εν τω μεταξύ, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Έσδρα, συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους. «Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη», τόνισε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού!

Τα πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην καθώς τα γκάλοπ δείχνουν ντέρμπι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης στα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της GPO, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να μην εφησυχάσουν από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον τη ΝΔ μπροστά.
Η ΝΔ αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. “Δεν πανηγυρίζουμε, όπως δεν πανικοβληθήκαμε όταν πριν από λίγες εβδομάδες τα γκάλοπ έδειχναν double score”, όπως λένε στελέχη της προσθέτοντας: “Είναι σαφές όμως ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό”.
Αυτό οφείλεται αφενός στην πρωτοφανή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προκήρυξη των εκλογών και αφετέρου στην επανασυσπείρωση δυνάμεων της κεντροδεξιάς.
Η στρατηγική της ΝΔ εστιάζει πλέον κυρίως:
-Στην ψήφο διαμαρτυρίας προς τη Χρυσή Αυγή, με την επισήμανση ότι δεν έχει λύσεις παρά μόνο κορώνες για το μεταναστευτικό
-Στην αντιμετώπιση της αποχής, την οποία είχαν επιλέξει απογοητευμένοι νεοδημοκράτες τον Ιανουάριο
-Στην αποδόμηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως ένα μνημονιακό πλέον κόμμα
-Στην επίκληση του “μεσαίου δρόμου”που λειτουργεί θετικά για  τους κεντρώους ψηφοφόρους
-Στην υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πως άλλα έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα ήταν τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του.
Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα σε κάθε ομιλία του αρέσκεται να θυμίζει τι έλεγε ο κ.Τσίπρας όταν επισκεπτόταν την ίδια πόλη τον Ιανουάριο: Χθες υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε δηλώσει στο Ηράκλειο ότι η κυβέρνηση του θα έκανε τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ανατροπή! Μπροστά (και επίσημα) η ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO

Η GPO για λογαριασμό του Mega είναι η πρώτη που δείχνει και επίσημα ότι η ΝΔ προηγείται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Προβάδισμα με 25,3% της ΝΔ – 25% ΣΥΡΙΖΑ – Στο 77% η συσπείρωση στη Ν.Δ – Στο 54% η συσπείρωση του ΣYΡΙΖΑ. Πέφτει το Ποτάμι, οριακά μέσα στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το ποσοστό του 12,8%

Συγκεκριμένα: 
-ΝΔ 25,3%
-ΣΥΡΙΖΑ 25%
-Χρυσή Αυγή 5,5%
-ΠΑΣΟΚ 5,3%
-ΚΚΕ 5,1%
-Ποτάμι 4,6%
-Λαϊκή Ενότητα 4%
-Ένωση Κεντρώων 3,2%
-ΑΝΕΛ 3%
Δεν έχω αποφασίσει 12,8%
Στο 3% είναι οι ΑΝ.ΕΛ., μπαίνοντας οριακά στη Βουλή, ενώ όπως φαίνεται οι πολίτες βάσει της εν λόγω δημοσκόπησης, "βάζουν" στο κοινοβούλιο εννέα κόμματα. Χαρακτηριστική είναι επίσης η πτώση του "Ποταμιού".
Ιδιαίτερα μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, διαμορφώνεται στο 12,8%.


Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:
44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα
39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
39,5% για τη Φώφη Γεννηματά
28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
25,6% για τον Πάνο Καμμένο
23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απαντούν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή "κανένας από τους δύο" υπερτερεί με ποσοστό 30%.

Μια γελοιογραφία που λέει πολλά!

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την Καθημερινή

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η συγκέντρωση στη Ρηγίλλης επανασυσπειρώνει την κεντροδεξιά!

Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε θερμό εναγκαλισμό, πραγματοποιήθηκε απόψε Τρίτη η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας έξω από το ιστορικό κτίριο, στην Ρηγίλλης 18. Η συγκέντρωση, στην οποία έδωσαν το παρών βουλευτές, πολιτευτές και πλήθος ψηφοφόρων κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, είχε ενθουσιασμό και αισιοδοξία καθώς το μήνυμα επανασυσπείρωσης όλης της κεντροδεξιάς πιάνει τόπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ και μίλησε κατά της χαμένης ψήφου. Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, διότι όπως είπε ή ψήφος διαμαρτυρίας στις προηγούμενες εκλογές κόστισε 90 δισ. σε επτά μήνες. "Να μην πάει κανείς στην αποχή σε τιμωρητική ψήφο", είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε επίσης ότι θα αναβάλλει την επίσκεψη του στην Κομισιόν για να παραστεί στο πρώτο από τα δύο debate στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και το οποίο τελικά θα πραγματοποιηθεί 8-9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 10.

Ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα δεν εστίασε την ομιλία του στην κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά στο μήνυμα της ΝΔ. "Ούτε το όνομα του απερχόμενου πρωθυπουργού δε θα αναφέρω σήμερα" είπε. Απάντησε όμως στα περί νέου στην πολιτική που επικαλείται ο κ.Τσίπρας, λέγοντας "και το νέο και το παλιό είμαστε εμείς. Μπορούν να συνυπάρξουν το παλιό και το νέο. Ή ΝΔ είναι πάντα ένα αταλάντευτα προοδευτικό κόμμα".

Συνεδρίαση των προεδρείων: Ρίχνονται στη μάχη των εκλογών οι ΝΟΔΕ Λεκανοπεδίου της ΝΔ!

Το κλίμα αισιοδοξίας και συσπείρωσης που επικρατεί στη ΝΔ εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν τα προεδρεία και τα στελέχη των ΝΟΔΕ του Λεκανοπεδίου χθες, Δευτέρα το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Νικήτας Κακλαμάνης, που έχει αναλάβει το συντονισμό της κομματικής δραστηριότητας στο Λεκανοπέδιο, ανέλυσε τους πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους για τις τρεις κρίσιμες εβδομάδες που μεσολαβούν έως τις εκλογές. 

Τόσο ο ίδιος μάλιστα όσο και τα στελέχη που συμμετείχαν εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, όχι μόνο γιατί αυτό δείχνει η δυναμική των δημοσκοπήσεων αλλά και γιατί αυτό προκύπτει από τις καθημερινές επαφές με τους πολίτες σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας. 

Η ΝΔ διατηρεί τις δυνάμεις της και επιπλέον "υποδέχεται" παλαιούς ψηφοφόρους της οι οποίοι, θυμωμένοι, είχαν εμπιστευθεί στις προηγούμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα διαπιστώνουν ότι παγιδεύτηκαν σε υπερβολές και ανέφικτες υποσχέσεις.
Στο βήμα ο Νικήτας Κακλαμάνης
Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων ήταν ότι η μάχη στο Λεκανοπέδιο -στην Αθήνα, τον Πειραιά, τους γύρω δήμους και την υπόλοιπη Αττική- θα είναι καθοριστική για τη νικηφόρα έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
"Σταθερά βήματα μπροστά" ήταν το μαχητικό και αισιόδοξο
μήνυμα της συνεδρίασης
Με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης
Βεΐκου  Παναγιώτη Ιακωβάκη

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ρηγίλλης 18: Μια ιστορική φωτογραφία για τη ΝΔ!

Kostas Karamanlis
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975.
Αύριο στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18.

Αύριο η ομιλία Μεϊμαράκη στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18!

Αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκη, στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18.

Ο Μεϊμαράκης από την Κόρινθο προς "θυμωμένους" πολίτες: "Η ψήφος αγανάκτησης και τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις!"

Σε όσους είναι "θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα" απευθύνθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κόρινθο όπου περιόδευσε χθες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην προχωρήσουν για ακόμη μια φορά σε μια ψήφο διαμαρτυρίας, να μην λειτουργήσουν με το θυμικό στρεφόμενοι σε μικρά κόμματα που δεν δίνουν καμιά προοπτική.
"Ήθελα να επικοινωνήσω με τους πολίτες, οι οποίοι -αυτή τη στιγμή- είναι ακόμα θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, είναι πικραμένοι και αγανακτισμένοι και εν πολλοίς είναι προβληματισμένοι για το τι θα ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Θέλω να τους πω ότι η ψήφος αγανάκτησης, η ψήφος τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις. Πολλοί ψήφισαν με σκέψη τη λύση του μεταναστευτικού, το οποίο όμως οξύνθηκε. Ψήφισαν με τη σκέψη πως θα τιμωρήσουν το μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τελικά θα πληρώσουν 90 δις επιπλέον" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.
"Απευθυνόμενος, λοιπόν, προς αυτούς τους πολίτες, θέλω να τους πω ότι, σε αυτή την εκλογή, δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου. Πρέπει με κριτήριο την πορεία της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να πάνε στις κάλπες και να σκεφτούν ποιος τους είπε τί, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να προχωρήσουν μαζί με τα κόμματα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Την Τρίτη ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε!

Την Τρίτη ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε!
ΟΝΝΕΔ

Και λίγο χιούμορ...

Ανδρέας Πετρουλάκης από την "Καθημερινή"

Ολόκληρο το διάγγελμα του Β. Μεϊμαράκη

Μήνυμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε μια νέα πορεία για την Ελλάδα της Ευρώπης, της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, αλλά και να πληροφορηθεί επαρκώς ο πολίτης πριν πάει στις κάλπες. Γι' αυτό ζήτησε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ένα με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ολόκληρο το διάγγελμα 

"Ελληνίδες, Έλληνες,
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα. Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:
Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.
Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.
Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.
Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.
Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.
Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;
Ελληνίδες Έλληνες,
Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.
Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.
Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.
Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.
Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά".

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ!»

Στην Α' Αθηνών τον Ιανουάριο η ΝΔ κέρδισε 4 έδρες με ποσοστό 30,07%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,61% είχε πάρει 5 έδρες, ως πρώτο κόμμα. Λόγω και των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως ρεαλιστική η πρόβλεψη ότι θα έχει απώλειες και στην Α' Αθηνών θα βρεθεί σίγουρα δεύτερο κόμμα.

Η ΝΔ με μια μικρή ενίσχυση των δυνάμεων της, της τάξης του 2-3%, μπορεί να διεκδικήσει την 5η έδρα η οποία είναι απολύτως εξασφαλισμένη με ποσοστό 35,7%.
Ο στόχος είναι εφικτός. Γι' αυτό καμιά ψήφος δεν είναι χαμένη, καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Αυτά όσον αφορά την Α' Αθηνών, ανεξάρτητα από το γενικό αποτέλεσμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν η ΝΔ έρθει και πανελλαδικά πρώτο κόμμα, μπορεί να κερδίσει τουλάχιστον και 6η έδρα από το «μπόνους» των 50 εδρών. Ήδη όλες οι δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται εκλογικό ντέρμπι και οι πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη ΝΔ καθημερινώς αυξάνονται.

Δίνουμε όλοι τη μάχη, λοιπόν, για να ενισχύσει η ΝΔ τις δυνάμεις της και στην Α' Αθηνών.
ΝΑΙ, μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Και στην Α' Αθηνών και πανελλαδικά.
ΝΑΙ, μπορούμε να αυξήσουμε τουλάχιστον σε 6 τις έδρες μας στην Α' Αθηνών.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More