Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού!

Τα πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην καθώς τα γκάλοπ δείχνουν ντέρμπι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης στα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της GPO, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να μην εφησυχάσουν από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον τη ΝΔ μπροστά.
Η ΝΔ αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. “Δεν πανηγυρίζουμε, όπως δεν πανικοβληθήκαμε όταν πριν από λίγες εβδομάδες τα γκάλοπ έδειχναν double score”, όπως λένε στελέχη της προσθέτοντας: “Είναι σαφές όμως ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό”.
Αυτό οφείλεται αφενός στην πρωτοφανή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προκήρυξη των εκλογών και αφετέρου στην επανασυσπείρωση δυνάμεων της κεντροδεξιάς.
Η στρατηγική της ΝΔ εστιάζει πλέον κυρίως:
-Στην ψήφο διαμαρτυρίας προς τη Χρυσή Αυγή, με την επισήμανση ότι δεν έχει λύσεις παρά μόνο κορώνες για το μεταναστευτικό
-Στην αντιμετώπιση της αποχής, την οποία είχαν επιλέξει απογοητευμένοι νεοδημοκράτες τον Ιανουάριο
-Στην αποδόμηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως ένα μνημονιακό πλέον κόμμα
-Στην επίκληση του “μεσαίου δρόμου”που λειτουργεί θετικά για  τους κεντρώους ψηφοφόρους
-Στην υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πως άλλα έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα ήταν τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του.
Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα σε κάθε ομιλία του αρέσκεται να θυμίζει τι έλεγε ο κ.Τσίπρας όταν επισκεπτόταν την ίδια πόλη τον Ιανουάριο: Χθες υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε δηλώσει στο Ηράκλειο ότι η κυβέρνηση του θα έκανε τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More