Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ. Τσίπρας καλείται τώρα να εφαρμόσει το Μνημόνιό του...

Ύστερα από το σαφές εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση τη λαϊκή εντολή, ο κ.Τσίπρας θα πρέπει τώρα να εφαρμόσει το μνημόνιο του. Αυτό είναι το βασικό πολιτικό συμπέρασμα των σημερινών εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε πρώτα από όλους με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και συμφώνησαν να προχωρήσουν οι δυο τους στο σχηματισμό κυβέρνησης που με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα θα έχει 155 έδρες στη νέα Βουλή.


Ένα από τα σημαντικά μηνύματα της κάλπης είναι και η αποχή που αγγίζει το 47%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι απογοητευμένοι δεν επέλεξαν κάποιο μικρότερο κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά γύρισαν την πλάτη στην πολιτική. Το αποτέλεσμα ήταν ο κ.Τσίπρας να επανεκλεγεί πρωθυπουργός από το 35,5% των ψηφισάντων, δηλαδή μόλις το 17% περίπου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις δηλώσεις του τόνισε για τον κ. Τσίπρα ότι "τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Βουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε".
"Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου, κι έτσι παραμένει" πρόσθεσε ενώ τόνισε πως "αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε".
"Όταν ξεκινήσαμε πριν από 5 εβδομάδες το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο" υπογράμμισε και συμπλήρωσε "φαίνεται ότι σε 6 μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More