Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ανατροπή! Μπροστά (και επίσημα) η ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO

Η GPO για λογαριασμό του Mega είναι η πρώτη που δείχνει και επίσημα ότι η ΝΔ προηγείται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Προβάδισμα με 25,3% της ΝΔ – 25% ΣΥΡΙΖΑ – Στο 77% η συσπείρωση στη Ν.Δ – Στο 54% η συσπείρωση του ΣYΡΙΖΑ. Πέφτει το Ποτάμι, οριακά μέσα στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το ποσοστό του 12,8%

Συγκεκριμένα: 
-ΝΔ 25,3%
-ΣΥΡΙΖΑ 25%
-Χρυσή Αυγή 5,5%
-ΠΑΣΟΚ 5,3%
-ΚΚΕ 5,1%
-Ποτάμι 4,6%
-Λαϊκή Ενότητα 4%
-Ένωση Κεντρώων 3,2%
-ΑΝΕΛ 3%
Δεν έχω αποφασίσει 12,8%
Στο 3% είναι οι ΑΝ.ΕΛ., μπαίνοντας οριακά στη Βουλή, ενώ όπως φαίνεται οι πολίτες βάσει της εν λόγω δημοσκόπησης, "βάζουν" στο κοινοβούλιο εννέα κόμματα. Χαρακτηριστική είναι επίσης η πτώση του "Ποταμιού".
Ιδιαίτερα μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, διαμορφώνεται στο 12,8%.


Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:
44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα
39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
39,5% για τη Φώφη Γεννηματά
28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
25,6% για τον Πάνο Καμμένο
23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απαντούν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή "κανένας από τους δύο" υπερτερεί με ποσοστό 30%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More