Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου στη ΝΔ από τη βάση του κόμματος

Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο Νοέμβριος είναι ο πιθανότερος μήνας- ορόσημο για να λυθεί οριστικά το θέμα της ηγεσίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκτός εάν επισπευσθεί η διαδικασία για τα τέλη Οκτώβρη. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει οπωσδήποτε ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Αν και υπήρξαν σκέψεις και εισηγήσεις για συνέδριο, το οποίο θα εξέταζε και τον τρόπο εκλογής προέδρου, η διαδικασία φαίνεται ότι θα προχωρήσει με βάση το ισχύον καταστατικό όπως αυτό ψηφίστηκε στο συνέδριο του 2013.


Τις λεπτομέρειες θα καθορίσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει για την προθεσμία και την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος, την προθεσμία και την διαδικασία για την υποβολή και εκδίκαση ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων, καθώς και την διαδικασία για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.
"Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου. Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).


Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.
Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: "Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον".
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More