Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το debate των πολιτικών αρχηγών...

Ράνια Παπαβασιλείου Μπαλλή.


Κατώτερο των προσδοκιών  αποδείχθηκε το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών. Οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί ότι θα δοθούν ουσιαστικές και μεστές απαντήσεις διαψεύστηκαν.
Ούτε μια πρόταση για την επόμενη μέρα, κυρίως από τους αρχηγούς της απελθούσας κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία να κάνουμε τώρα επιμέρους αποτίμηση καθεμιάς παρουσίας χωριστά. Βεβαίως και οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα, αλλά η συνολική εικόνα ήταν ότι δε γίναμε σοφότεροι. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για όλους εμάς που καθηλωμένοι μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες αποζητούσαμε μια ανάσα αισιοδοξίας για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και την προοπτική του τόπου. 
Εκτός από τη διαδικασία που επελέγη, η αλήθεια είναι ότι ευθύνη για το αποψινό θέαμα έχουν και οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν, καθώς ούτε τους κανόνες μπόρεσαν να τηρήσουν, αλλά ούτε και να ξεφύγουν από ένα φλύαρο καλούπι. 
Αν είχαν λειτουργήσει καλύτερα, θα ήταν σίγουρα πιο ουσιαστικό και το περιεχόμενο του debate.
 Η σημερινή διαδικασία ας αποτελέσει ένα μάθημα εν όψει της Δευτέρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More