Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλη δημοσκόπηση: Με 3,6% πρώτη στο Λεκανοπέδιο (και σε ολόκληρη την Ελλάδα;) η Νέα Δημοκρατία!

Δημοσκόπηση για τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στο Λεκανοπέδιο (Α', Β' Αθηνών, Α' Β' Πειραιά και Αττική) διενήργησε η ομάδα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά (μέλος της ESOMAR και της WAPOR) στο χρονικό διάστημα από 1 έως και 10 Σεπτεμβρίου σε μεγάλο δείγμα 1857 πολιτών.

Η δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνει κατ' αρχάς ερώτημα για το πώς αντιμετωπίζει το εκλογικό σώμα τη συνολική πολιτική κατάσταση.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν;».
Οι ερωτηθέντες απάντησαν τα εξής:
Πολύ καλύτερη 4,7%
Καλύτερη 7,6%
Ίδια 24,0%
Χειρότερη 38,8%
Πολύ χειρότερη 23,5%
Δεν απαντώ 1,4%

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής: «Στην περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;»

Η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 3,6% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,9% και η ΝΔ 26,5%. Δηλαδή, φαίνεται να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου 10,9%.
Η ΝΔ από 26% στις εκλογές φτάνει στο 29,9% και κερδίζει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, που είναι πιθανόν να τις κερδίζει από τους ΑΝΕΛ.
Ως τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή 6,2%, ενώ στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε 6,7%. Το ΠΑΣΟΚ, με 5,2% τώρα φαίνεται να ξεπερνά το αντίστοιχο 3,3% των προηγούμενων εκλογών.
Με ποσοστό 6,6% αναποφάσιστων φαίνεται ότι η αναμέτρηση ενδέχεται να είναι αμφίρροπη ως προς την πρώτη θέση.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου o ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,34% και ειδικά στην Αττική 36,9%. Η ΝΔ είχε ποσοστό 27,81% και ειδικά στην Αττική 26%. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό της Αττικής για τα δύο κόμματα δεν διέφερε ουσιαστικά από το αντίστοιχο σε επίπεδο όλης της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More