Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αισιοδοξία και εικόνα ανατροπής στη συγκέντρωση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

Κλίμα αισιοδοξίας  επικρατεί στη ΝΔ. Χθες Τετάρτη το απόγευμα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού πλημμύρισαν από στελέχη και φίλους της ΝΔ από όλη την Ελλάδα  έπειτα από καιρό. Πολιτευτές και από τις 13 περιφέρειες της χώρας (νυν και πρώην βουλευτές) μαζί με κορυφαίους γαλάζιους αυτοδιοκητικούς γέμισαν την μεγάλη αίθουσα του ισογείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ.
«Είστε η αιχμή του δόρατος. Όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα. Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη» τους είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σύνθημα για να ξεκινήσει η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ τους κάλεσε τα στελέχη του σε πανστρατιά και μίλησε για την ανάγκη ομόνοιας και ενότητας του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης, δεσμέυτηκε πως όσοι ήταν υποψήφιοι και το επιθυμούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις λίστες του κόμματος, πλην όμως, αν δεν το επιθυμούν, τότε θα αντικατασταθούν από νέα στελέχη είτε προερχόμενα από την ΟΝΝΕΔ είτε από επαγγελματικά σωματεία και παραγωγικούς φορείς, την επαφή με τους οποίους προσπαθεί η ΝΔ να ανακτήσει.
«Θα πορευτούμε όλοι μαζί», τόνισε  ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ προανήγγειλε πως θα συγκληθεί μια επιτροπή υπό τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πρώην γραμματείς Κώστας Τασούλας και Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας των πρώην βουλευτών Θοδωρής Σκρέκας και στελέχη της γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ υπό τον γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Αυτή η επιτροπή θα είναι και η αρμόδια για την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και νέα συγκέντρωση των γαλάζιων πολιτευτών.
Ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του προς τα στελέχη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσιπρα, τον οποίον κατηγόρησε πως κοροΐδευε την αντιπολίτευση και την κοινωνία, ενώ σημείωσε πως δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση στα χρονικά. «Ίσως δεν την άξιζε» ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα και την στήριξη της ΝΔ, «την άξιζε όμως η χώρα» συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως στην κοινωνία εμπεδώνεται μια εικόνα ανατροπής και εκτίμησε πως το πρώτο βήμα είναι να άρει τη στήριξή του o κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ή ακόμα και Ποτάμι (λόγω μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα) και στη συνέχεια να ακούσει και να στηρίξει τη ΝΔ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More