Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης

Με αιχμηρό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει στο αίτημα να πραγματοποιηθεί δια ζώσης σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων αύριο Πέμπτη.
Μετά τη δεύτερη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε ουσιαστικά τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή να εξηγήσει γιατί δεν το πράττει.
Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε μακρά και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ. Λαφαζάνη, σημειώνοντας: “Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης” για να καταλήξει πως είναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Εκτίμησε ότι η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών “είναι αναγκαία όχι μόνο για να εξετασθεί εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές”.Αναφέρθηκε μάλιστα ευθέως στις διαρροές ότι δε θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Θέλω να εκφράσω δημόσια τη θέση της ΝΔ. Γνώμη μας είναι και οι ειδικοί μας συνταγματολόγοι λένε ότι το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών. Αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “απαιτείται και δεύτερη σύσκεψη που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα για το εάν συμφωνούμε ή όχι σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και εάν δεν τελικά δεν βρεθεί να αναζητήσουμε ποιος απο τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων θα αναλάβει”, καταλήγοντας:
“Προτείνω να συγκληθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα του εάν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον να συζητήσουμε το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης”.
Στο μεταξύ την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ' του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους -πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την Χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε απαντητική του επιστολή προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά που είχε θέσει ανάλογο θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More