Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Εκλογές τον Νοέμβριο εξετάζει τώρα το Μαξίμου

Μπροστά στο δίλημμα της χρονικής τοποθέτησης των εκλογών παραμένει η κυβέρνηση εξετάζοντας τα «συν» και τα «πλην» του να στηθούν οι κάλπες μέσα στο Σεπτέμβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου.
Το ενδεχόμενο η Βουλή να λειτουργήσει από τις 25 Αυγούστου σε 3 θερινά τμήματα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου «λύνει» τα χέρια του Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους που θέλει να περάσει μέσα στο επόμενο διάστημα.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι κάλπες θα στηθούν το Νοέμβριο και η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει ήδη την πρώτη αξιολόγηση με επιτυχία. Έτσι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» της ελάφρυνσης του χρέους, που ενδεχομένως να λειτουργήσει και αντισταθμιστικά ως προς τα μέτρα που θα έχουν περάσει από την Βουλή.
Κύκλοι του Μαξίμου, πάντως ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία αναμένεται να παρθούν την άλλη εβδομάδα και πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση.
Όπως επεσήμαναν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και σημασία για την όποια απόφαση έχει το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν πως οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.
Οι πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει ήδη στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα για την έναρξη των θερινών τμημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More