Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η πρώτη δημοσκόπηση: Ανοικτό το αποτέλεσμα. Μόλις 3,5% η διαφορά. Πρώτο «κόμμα» οι αναποφάσιστοι!

Ανοικτό εμφανίζεται το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών! Σύμφωνα  με δημοσκόπηση (της εταιρείας ProRata) που δημοσιεύει μάλιστα η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό της φύλλο, η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ.) εκτιμάται μόλις στο 3,5%Οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο «κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά, σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Εκλογές του Ιανουαρίου!
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 23%
- Ν.Δ.: 19,5%
- Χ.Α.: 6,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4%
- Κ.Κ.Ε.: 5%
- ΑΝ.ΕΛΛ.: 2%
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 4,5%
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3,5%
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ): 3%
- ΑΛΛΟ: 3,5%
- ΔΞ/ΔΑ: 25,5%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More