Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης-Κωνσταντοπούλου!

Στα άκρα οδηγείται η η σύγκρουση της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου!

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της νεοσύστατης "Λαϊκής Ενότητας" Π. Λαφαζάνη εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης. Υποδεχόμενη τον κ. Λαφαζάνη, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι για την όλη διαδικασία οι εκβιαστές - δανειστές είχαν πλήρη ενημέρωση, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «αποτελεί θεσμικό καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, τα οποία αποδεδειγμένα είναι ενάντια στις συνταγματικές διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμβολή της προέδρου της Βουλής για την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, σε μια εποχή που, όπως είπε, η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ¨κουρελόχαρτο¨.

Η απάντηση ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου σε επίσης υψηλούς τόνους. "Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή", αναφέρει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης που δεν τόλμησε να κάνει η πιο σκληρή αντιπολίτευση. Νωρίτερα, κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν πως "θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Κύκλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντώντας στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωναν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά από χθες η προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κυρία Ζώη Κωσταντοπούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More