Καλώς ήρθες στη σελίδα της Ράνιας Παπαβασιλείου - Μπαλλή

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πολιτεύθηκε με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ρηγίλλης 18: Μια ιστορική φωτογραφία για τη ΝΔ!

Kostas Karamanlis
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975.
Αύριο στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18.

Αύριο η ομιλία Μεϊμαράκη στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18!

Αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκη, στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18.

Ο Μεϊμαράκης από την Κόρινθο προς "θυμωμένους" πολίτες: "Η ψήφος αγανάκτησης και τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις!"

Σε όσους είναι "θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα" απευθύνθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κόρινθο όπου περιόδευσε χθες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην προχωρήσουν για ακόμη μια φορά σε μια ψήφο διαμαρτυρίας, να μην λειτουργήσουν με το θυμικό στρεφόμενοι σε μικρά κόμματα που δεν δίνουν καμιά προοπτική.
"Ήθελα να επικοινωνήσω με τους πολίτες, οι οποίοι -αυτή τη στιγμή- είναι ακόμα θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, είναι πικραμένοι και αγανακτισμένοι και εν πολλοίς είναι προβληματισμένοι για το τι θα ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Θέλω να τους πω ότι η ψήφος αγανάκτησης, η ψήφος τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις. Πολλοί ψήφισαν με σκέψη τη λύση του μεταναστευτικού, το οποίο όμως οξύνθηκε. Ψήφισαν με τη σκέψη πως θα τιμωρήσουν το μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τελικά θα πληρώσουν 90 δις επιπλέον" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.
"Απευθυνόμενος, λοιπόν, προς αυτούς τους πολίτες, θέλω να τους πω ότι, σε αυτή την εκλογή, δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου. Πρέπει με κριτήριο την πορεία της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να πάνε στις κάλπες και να σκεφτούν ποιος τους είπε τί, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να προχωρήσουν μαζί με τα κόμματα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Την Τρίτη ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε!

Την Τρίτη ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε!
ΟΝΝΕΔ

Και λίγο χιούμορ...

Ανδρέας Πετρουλάκης από την "Καθημερινή"

Ολόκληρο το διάγγελμα του Β. Μεϊμαράκη

Μήνυμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε μια νέα πορεία για την Ελλάδα της Ευρώπης, της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, αλλά και να πληροφορηθεί επαρκώς ο πολίτης πριν πάει στις κάλπες. Γι' αυτό ζήτησε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ένα με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ολόκληρο το διάγγελμα 

"Ελληνίδες, Έλληνες,
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα. Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:
Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.
Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.
Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.
Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.
Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.
Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;
Ελληνίδες Έλληνες,
Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.
Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.
Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.
Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.
Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά".

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ!»

Στην Α' Αθηνών τον Ιανουάριο η ΝΔ κέρδισε 4 έδρες με ποσοστό 30,07%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,61% είχε πάρει 5 έδρες, ως πρώτο κόμμα. Λόγω και των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως ρεαλιστική η πρόβλεψη ότι θα έχει απώλειες και στην Α' Αθηνών θα βρεθεί σίγουρα δεύτερο κόμμα.

Η ΝΔ με μια μικρή ενίσχυση των δυνάμεων της, της τάξης του 2-3%, μπορεί να διεκδικήσει την 5η έδρα η οποία είναι απολύτως εξασφαλισμένη με ποσοστό 35,7%.
Ο στόχος είναι εφικτός. Γι' αυτό καμιά ψήφος δεν είναι χαμένη, καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Αυτά όσον αφορά την Α' Αθηνών, ανεξάρτητα από το γενικό αποτέλεσμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν η ΝΔ έρθει και πανελλαδικά πρώτο κόμμα, μπορεί να κερδίσει τουλάχιστον και 6η έδρα από το «μπόνους» των 50 εδρών. Ήδη όλες οι δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται εκλογικό ντέρμπι και οι πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη ΝΔ καθημερινώς αυξάνονται.

Δίνουμε όλοι τη μάχη, λοιπόν, για να ενισχύσει η ΝΔ τις δυνάμεις της και στην Α' Αθηνών.
ΝΑΙ, μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Και στην Α' Αθηνών και πανελλαδικά.
ΝΑΙ, μπορούμε να αυξήσουμε τουλάχιστον σε 6 τις έδρες μας στην Α' Αθηνών.

Βίντεο: Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Χαλκίδα

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Στις 20 ψηφίζουμε, στις 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, με μια νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.




Ο Β. Μεϊμαράκης από την Χαλκίδα: «Τώρα τους μάθαμε και τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε...»


Για ψέμματα και απόφαση απόδρασης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης κατά τη πρώτη του προεκλογική ομιλία στη Χαλκίδα η οποία μάλιστα έγινε σε ανοικτό χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει πολύ γρήγορα για να μην φανεί ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. «Προσπαθεί να κλέψει τις ψήφους των ευκολόπιστων, σήμερα οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα με το ροζ συννεφάκι που έλεγε προεκλογικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τώρα τους ξέρουμε, τώρα τους μάθαμε και τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε» ανέφερε, επισημαίνοντας πως τώρα «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τώρα θα κριθεί αν η χώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα ή θα μείνει στο δρόμο της ανασφάλειας».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η χώρα θα κινηθεί σε τρεις άξονες, τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, τις συναινέσεις και τις συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο εθνικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πραγματική οικονομία και να σταματήσουμε τα νέα λουκέτα και την ανεργία» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση και για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης και λέγοντας πως «μαζί με τους ΑΝΕΛ μετέτρεψαν τη χώρα σε μαγνήτη για μετανάστες».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως σε φαινόμενα διαφθοράς θα είναι άτεγκτος, και ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, και να μην υπάρξει καμία ψήφος διαμαρτυρίας.




Και τρίτη δημοσκόπηση, της MRB, δείχνει εκλογικό ντέρμπι!

Στο 1,8% (και στο 2,2% με την αναγωγή) εμφανίζει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ νέα δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα "Αγορά" που κυκλοφορεί σήμερα. Η τρίτη κατά σειρά μέτρηση επιβεβαιώνει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει ντέρμπι  και ότι δεν αναμένεται η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης. 
Στην εκτίμηση ψήφου, στην μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει έως 29,6% και η ΝΔ 27,4%. 

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Νέα δημοσκόπηση: Οριακή η διαφορά (μόλις 1%) μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στην πρώτη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Αυτή αποτελεί τη μικρότερη, έως τώρα, διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί μόλις μια μονάδα πίσω, με 21,2%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη με 3,8% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 3,1%. Στο 1,7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,1% και οι "δεν ξέρω δεν απαντώ" στο 1,1%.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 29%, η Νέα Δημοκρατία 27,8%, η Χρυσή Αυγή 8,3%, Το Ποτάμι 6,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,4%, η Ένωση Κέντρου 4,9%, Λαϊκή Ενότητα 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,3%.
Όσον αφορά στην εκτίμηση εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ "βγάζει" 129 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία 75, η Χρυσή Αυγή 23, Το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κέντρου 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.

Η πρώτη δημοσκόπηση: Ανοικτό το αποτέλεσμα. Μόλις 3,5% η διαφορά. Πρώτο «κόμμα» οι αναποφάσιστοι!

Ανοικτό εμφανίζεται το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών! Σύμφωνα  με δημοσκόπηση (της εταιρείας ProRata) που δημοσιεύει μάλιστα η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό της φύλλο, η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ.) εκτιμάται μόλις στο 3,5%Οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο «κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά, σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Εκλογές του Ιανουαρίου!
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 23%
- Ν.Δ.: 19,5%
- Χ.Α.: 6,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4%
- Κ.Κ.Ε.: 5%
- ΑΝ.ΕΛΛ.: 2%
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 4,5%
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3,5%
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ): 3%
- ΑΛΛΟ: 3,5%
- ΔΞ/ΔΑ: 25,5%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές στις  20 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση των προσώπων που αναλαμβάνουν υπουργικά αξιώματα, έγινε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ροδόλφο Μορώνη.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν σήμερα Παρασκευή για 20 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση των προσώπων που αναλαμβάνουν υπουργικά αξιώματα, έγινε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ροδόλφο Μορώνη.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
  • Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου
  • Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
    • Αναπληρωτής Σπύρος Φλωγαϊτης
  • Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
  • Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας: Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία
  • Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
    • Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάνης Μουζάλας
  • Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
  • Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
  • Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
  • Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
    • Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
  • Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου
  • Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
  • Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
  • Υπουργός Τουρισμού: 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη
  • Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής
  • Υπουργός Επικρατείας για την Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης
  • Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης
  • Υπουργός Περιβάλλοντος: Ιωάννης Γκόλιας
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίος Μουσουρούλης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αισιοδοξία και εικόνα ανατροπής στη συγκέντρωση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

Κλίμα αισιοδοξίας  επικρατεί στη ΝΔ. Χθες Τετάρτη το απόγευμα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού πλημμύρισαν από στελέχη και φίλους της ΝΔ από όλη την Ελλάδα  έπειτα από καιρό. Πολιτευτές και από τις 13 περιφέρειες της χώρας (νυν και πρώην βουλευτές) μαζί με κορυφαίους γαλάζιους αυτοδιοκητικούς γέμισαν την μεγάλη αίθουσα του ισογείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ.
«Είστε η αιχμή του δόρατος. Όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα. Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη» τους είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σύνθημα για να ξεκινήσει η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ τους κάλεσε τα στελέχη του σε πανστρατιά και μίλησε για την ανάγκη ομόνοιας και ενότητας του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης, δεσμέυτηκε πως όσοι ήταν υποψήφιοι και το επιθυμούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις λίστες του κόμματος, πλην όμως, αν δεν το επιθυμούν, τότε θα αντικατασταθούν από νέα στελέχη είτε προερχόμενα από την ΟΝΝΕΔ είτε από επαγγελματικά σωματεία και παραγωγικούς φορείς, την επαφή με τους οποίους προσπαθεί η ΝΔ να ανακτήσει.
«Θα πορευτούμε όλοι μαζί», τόνισε  ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ προανήγγειλε πως θα συγκληθεί μια επιτροπή υπό τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πρώην γραμματείς Κώστας Τασούλας και Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας των πρώην βουλευτών Θοδωρής Σκρέκας και στελέχη της γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ υπό τον γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Αυτή η επιτροπή θα είναι και η αρμόδια για την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και νέα συγκέντρωση των γαλάζιων πολιτευτών.
Ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του προς τα στελέχη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσιπρα, τον οποίον κατηγόρησε πως κοροΐδευε την αντιπολίτευση και την κοινωνία, ενώ σημείωσε πως δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση στα χρονικά. «Ίσως δεν την άξιζε» ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα και την στήριξη της ΝΔ, «την άξιζε όμως η χώρα» συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως στην κοινωνία εμπεδώνεται μια εικόνα ανατροπής και εκτίμησε πως το πρώτο βήμα είναι να άρει τη στήριξή του o κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ή ακόμα και Ποτάμι (λόγω μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα) και στη συνέχεια να ακούσει και να στηρίξει τη ΝΔ.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ για τη μάχη των εκλογών

Συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ θα έχει σήμερα Τετάρτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Συγγρού, στις 17:30 το απόγευμα και στη διάρκειά της θα αναλυθεί η στρατηγική της ΝΔ για τις εκλογές σε συνδυασμό με τη σημασία που έχει η συμμετοχή όλων των δυνάμεων της ΝΔ στη μάχη αυτή. 

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης

Με αιχμηρό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει στο αίτημα να πραγματοποιηθεί δια ζώσης σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων αύριο Πέμπτη.
Μετά τη δεύτερη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε ουσιαστικά τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή να εξηγήσει γιατί δεν το πράττει.
Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε μακρά και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ. Λαφαζάνη, σημειώνοντας: “Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης” για να καταλήξει πως είναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Εκτίμησε ότι η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών “είναι αναγκαία όχι μόνο για να εξετασθεί εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές”.Αναφέρθηκε μάλιστα ευθέως στις διαρροές ότι δε θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Θέλω να εκφράσω δημόσια τη θέση της ΝΔ. Γνώμη μας είναι και οι ειδικοί μας συνταγματολόγοι λένε ότι το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών. Αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “απαιτείται και δεύτερη σύσκεψη που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα για το εάν συμφωνούμε ή όχι σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και εάν δεν τελικά δεν βρεθεί να αναζητήσουμε ποιος απο τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων θα αναλάβει”, καταλήγοντας:
“Προτείνω να συγκληθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα του εάν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον να συζητήσουμε το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης”.
Στο μεταξύ την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ' του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους -πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την Χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε απαντητική του επιστολή προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά που είχε θέσει ανάλογο θέμα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Στις 20 ή στις 27 Σεπτεμβρίου οι εκλογές;

Στην τηλεφωνική συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, μόλις επιστρέψει την εντολή και ο πρόεδρος της τρίτης κοινοβουλευτικά δύναμης, της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν ξεκαθαρίσει πως δε θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για μία τελευταία προσπάθεια εύρεσης λύσης, καθιστώντας αριθμητικά αδύνατο το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες γρήγορα (κάτι που επιθυμεί το Μαξίμου, για αυτό και αρνείται κάθε συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών), στις 20 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα.

Με την τάχιστη δρομολόγηση των εξελίξεων ωστόσο διαφωνεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος όπως και ο κ.Λαφαζάνης χθες, ζήτησε σήμερα στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ οι εκλογές να πάνε στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές.
Ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος χθες επιστρέφοντας την εντολή είπε με νόημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “Θα ανταποκριθώ σε κάθε προσπάθεια, που γνωρίζω ότι κάνετε, για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε ακόμη χρόνο στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία σας, για να πρυτανεύσει η λογική της Εθνικής Συνεννόησης”, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να συγκληθεί οπωσδήποτε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά, δήλωσε επίσης στο ΣΚΑΪ:  "Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα μπορούσε να γίνει ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα".

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η γερμανική εφημερίδα "Bild" δημοσιεύει "εσωτερική δημοσκόπηση" για τις εκλογές...

H γερμανική εφημερίδα "Bild" επικαλείται εσωτερική δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28% και ως εκ τούτου βρίσκεται μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως σχολιάζει. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.
Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%. Το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό 8%.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Β. Μεϊμαράκης και χαράζει την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

Ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

O  Πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει την εντολή που έλαβε, αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί στον κ. Παυλόπουλο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει μέσα στην εβδομάδα να συγκαλέσει τα όργανα της ΝΔ, ενώ θα πραγματοποιήσει και περιοδείες σε όλη τη χώρα όπου θα έχει επαφές με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να δώσουν προεκλογικά ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, τομείς στους οποίους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά και έχει εμφανιστεί -όπως λένε στη Συγγρού- ανίκανη να τα διαχειριστεί.

Από τη μέχρι τώρα στάση του κ. Μειμαράκη, συμπεραίνεται ότι θα κρατήσει υψηλούς τόνους σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αφού στη ΝΔ θεωρούν πως θα είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει να αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον κ. Τσίπρα για την κατάσταση της οικονομίας και το Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα και θα προτάξει την ανάγκη ώστε η επόμενη κυβέρνηση να κινηθεί στην κατεύθυνση της χαλάρωσης αυτής της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.

Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως τις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν και σε πρακτικό επίπεδο τα σκληρά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα θα διογκωθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης.

Στη ΝΔ παράλληλα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αριστεράς και ευελπιστούν πως το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως κατά τη διάρκεια των ημερών που ο κ Μειμαράκης είχε την εντολή σχηματισμου κυβέρνησης, φρόντισε να δώσει επικοινωνιακό βήμα και στον κ. Λαφαζάνη αλλά και στην κ. Κωσταντοπουλου, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με την Πρόεδρο της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτάξει την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με βασικό κορμό τη ΝΔ, η οποία θα διασφαλίσει την ευρωπαική πορεία της χώρας προχωρώντας σταδιακά στη χαλάρωση της σκληρης δημοσιονομικής πολιτικής.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης-Κωνσταντοπούλου!

Στα άκρα οδηγείται η η σύγκρουση της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου!

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της νεοσύστατης "Λαϊκής Ενότητας" Π. Λαφαζάνη εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης. Υποδεχόμενη τον κ. Λαφαζάνη, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι για την όλη διαδικασία οι εκβιαστές - δανειστές είχαν πλήρη ενημέρωση, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «αποτελεί θεσμικό καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, τα οποία αποδεδειγμένα είναι ενάντια στις συνταγματικές διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμβολή της προέδρου της Βουλής για την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, σε μια εποχή που, όπως είπε, η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ¨κουρελόχαρτο¨.

Η απάντηση ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου σε επίσης υψηλούς τόνους. "Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή", αναφέρει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης που δεν τόλμησε να κάνει η πιο σκληρή αντιπολίτευση. Νωρίτερα, κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν πως "θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Κύκλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντώντας στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωναν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά από χθες η προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κυρία Ζώη Κωσταντοπούλου.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Εμπλοκή στις διαδικασίες για τις εκλογές. Σύγκληση της Βουλής ζητά η ΝΔ

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία στην αυριανή συνδιάσκεψη των προέδρων στο Κοινοβούλιο. Αυτήν τη θέση διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι.
Νωρίτερα, 25 βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν δήλωση με την οποία σχηματίζουν νέο κόμμα με τον τίτλο "Λαϊκή Ενότητα" και αρχηγό τον Π. Λαφαζάνη. 
Όλα αυτά προκαλούν εμπλοκή  καθώς βρίσκεται, μετ'΄εμποδίων, σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ακόμη δεν έχει διαφανεί η τελική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση. Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές...

Την απόφασή του για εκ νέου προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης  ο κ. Αλέξης Τσίπρας. 
Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά, επισκόπησε τα πεπραγμένα του ελληνικού διαπραγματευτικού εγχειρήματος, παραδεχόμενος πως "δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδοκούσαμε" αλλά από την άλλη, "δεν αντιμετωπίσαμε και την αντίδραση που υπολογίσαμε. "Καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση", ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό με το "διάγγελμα" που απηύθυνε απόψε, ενώ σημείωσε ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιός και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα , ποιός και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιός και πως θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία. 
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλλε για την επίτευξη της συμφωνίας τονίζοντας ότι χωρίς την λαική αποφασιστικότητα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι δανειστές θα είχαν επιβάλλει πλήρως την βούλησή τους και θα μας είχαν οδηγήσει στην καταστροφή. Με την εκταμίευση της πρώτης δόσης είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η περίοδος έκλεισε , η οικονομία θα αναπνεύσει και οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε την συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικούς συσχετισμούς και με βάση όσα κληρονόμησε η κυβέρνησή τους, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία, αλλά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες.
Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στην δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσαν έγιναν. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με την θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία , την κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με την σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία τονίζοντας ότι "επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη".
 Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο στον οποίο υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης και ζήτησε να δρομολογηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές. 

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Έρχεται νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό

Κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας μιλούν για ένα δίκαιο ασφαλιστικό που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά θα είναι «τίμιο» και θα σέβεται τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους της χώρας.

Στην νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Εργασίας θα υπάρχει και πρόβλεψη για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την εφαρμογή της στα επικουρικά Ταμεία και με επίπτωση στις επικουρικές συντάξεις

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο ώστε στο τέλος Οκτωβρίου όπως προβλέπει το νέο μνημόνιο να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο

Η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει λάβει ήδη θετική αξιολόγηση απο αναλογιστές.

Η πρόταση που επεξεργάστηκε ο κ. Κατρούγκαλος στηρίζεται στην διάταξη του μνημονίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα με ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Στο πεδίο των εργασιακών οι κύκλοι του Υπουργείου διαμηνύουν ότι δίνει ξεχωριστή σημασία στα εργασιακά ζητήματα όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος όπου θα υπάρξουν παρεμβάσεις σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές

Οι παρεμβάσεις αυτές θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε Ευρωπαίους Υπουργούς Εργασίας όπως στην Γερμανίδα Υπουργό Εργασίας αλλά και στον Προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργό εργασίας του Λουξεμβούργου

Για το ζήτημα των παρεμβάσεων στο εργασιακό τοπίο της χώρας θα έρθει στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του ILO όπου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό

Οι αλλαγές στα εργασιακά τα τελευταία χρόνια σύμφωνα πάντα με κύκλους του Υπουργείου έχουν φέρει την κοινωνική και εργασιακή απορρύθμιση όπου επιδιώκεται να υπάρξει μια ουσιαστική παρέμβαση με την κύρωση του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Κύκλοι του Υπουργείου εκτιμούν ότι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διατηρεί την ισχύ της μετά από την παράταση εως τα τέλη Σεπτεμβρίου και μεταφέρει την λήξη της μετενεργειας εως το τέλος του έτους. Άρα θεωρητικά δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του επιδόματος γάμου όμως όπως αναφέρουν θα ήταν θεμιτό να υπάρξει νέα ΕΓΣΣΕ που θα έλυνε το ζήτημα

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που φέρνει το νέο Μνημόνιο θα υπάρξουν εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις που θα ερμηνεύουν τον νόμο με τρόπο ευνοϊκό στους ασφαλισμένους.

Εκλογές τον Νοέμβριο εξετάζει τώρα το Μαξίμου

Μπροστά στο δίλημμα της χρονικής τοποθέτησης των εκλογών παραμένει η κυβέρνηση εξετάζοντας τα «συν» και τα «πλην» του να στηθούν οι κάλπες μέσα στο Σεπτέμβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου.
Το ενδεχόμενο η Βουλή να λειτουργήσει από τις 25 Αυγούστου σε 3 θερινά τμήματα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου «λύνει» τα χέρια του Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους που θέλει να περάσει μέσα στο επόμενο διάστημα.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι κάλπες θα στηθούν το Νοέμβριο και η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει ήδη την πρώτη αξιολόγηση με επιτυχία. Έτσι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» της ελάφρυνσης του χρέους, που ενδεχομένως να λειτουργήσει και αντισταθμιστικά ως προς τα μέτρα που θα έχουν περάσει από την Βουλή.
Κύκλοι του Μαξίμου, πάντως ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία αναμένεται να παρθούν την άλλη εβδομάδα και πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση.
Όπως επεσήμαναν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και σημασία για την όποια απόφαση έχει το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν πως οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.
Οι πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει ήδη στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα για την έναρξη των θερινών τμημάτων.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κλείνει η Βουλή με εντολή Τσίπρα!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.
Παράλληλα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων. Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους, αποφεύγοντας έτσι τους σκοπέλους της ψήφου εμπιστοσύνης και των εκλογών.
Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απομακρύνει τη ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τζιχαντιστής του ISIS καλεί τους Τούρκους συμπατριώτες του να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη!

Ένας μαχητής που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε σε ένα βίντεο όπου προτρέπει τους Τούρκους συμπατριώτες του να εξεγερθούν εναντίον του «απίστου» προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συμβάλουν να κατακτηθεί η Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας άπταιστα τουρκικά, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, που έχει διαγώνια περασμένο στον ώμο του ένα τουφέκι, κατηγορεί τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου υλικού ότι «ξεπουλάει την χώρα στους σταυροφόρους» και ότι επιτρέπει την πρόσβαση των αμερικανικών δυνάμεων στις τουρκικές βάσεις «μόνο και μόνο για να κρατήσει την θέση του».

«Τούρκοι πολίτες: χωρίς να χάνετε χρόνο πρέπει να εξεγερθείτε εναντίον των άθεων, των σταυροφόρων και των άπιστων που σας έχουν μετατρέψει σε σκλάβους» τονίζει, ενώ δύο άνδρες, ένοπλοι, με γενειάδα και φορώντας στα κεφάλια τους τουρμπάνια, κάθονται σιωπηλοί πίσω του.

Οι Άθεοι Κούρδοι που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος

Ο ίδιος περιγράφει τους Κούρδους αντάρτες του PKΚ, που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ως «άθεους» και προειδοποιεί ότι η ανατολική Τουρκία θα πέσει σε κουρδικά χέρια εάν δεν εξεγερθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, όπου δε διατυπώνονται συγκεκριμένες απειλές για επιθέσεις. Ωστόσο, το SITE, η υπηρεσία που παρακολουθεί τους ιστότοπους των τζιχαντιστών, εκτιμά ότι το βίντεο είναι μια έκκληση από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους προς τους Μουσουλμάνους της Τουρκίας να προσφέρουν τη στήριξή τους.

Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έχει μεταδοθεί και από τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχει τίτλο «Ένα μήνυμα στην Τουρκία» και την παραγωγή του φέρεται να έχει κάνει το “Raqqa state media office”, που παραπέμπει στην πόλη της βόρειας Συρίας την οποία έχει κηρύξει πρωτεύουσα των εδαφών που έχει κατακτήσει η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.

Ας κατακτήσουμε την Πόλη

«Όλοι μαζί και υπό τις εντολές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι... ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν εργάζεται νυχθημερόν για να παραδώσει στους σταυροφόρους» λέει ο άνδρας, αναφερόμενος στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο χθες το βράδυ και μαγνητοσκοπήθηκε στην επαρχία Ράκα, αποστέλλει ένα από τα πλέον απειλητικά μηνύματα εκ μέρους της οργάνωσης εναντίον της Τουρκίας.

Το υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ η Τουρκία – που έχει δεχθεί εδώ και καιρό επικρίσεις ότι επιδεικνύει επιείκεια έναντι της τζιχαντιστικής οργάνωσης, έχει ξεκινήσει έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» σε δύο μέτωπα, στοχοθετώντας τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους μαχητές του PKK.

Βολές Γλέζου στην κυβέρνηση

Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί ο Μανώλης Γλέζος στην κυβέρνηση, με δήλωσή του υπό τον τίτλο: "Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση", στο ιστολόγιο "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες".
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάνει λόγο για "αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική" που "έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών" και καλεί τους "συναγωνιστές και συντρόφους της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος", να ακούσουν τη φωνή του λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να συγκαλέσουν "μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παπαβασιλείου – Μπαλλή, Ουρανία – Αλεξάνδρα (Ράνια)
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Παντρεύθηκε σε δεύτερο γάμο τον Βύρωνα Μπαλλή κι έχει δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Διευθύνουσα Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία «Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες». (2007 - σήμερα)- Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «EUROBANK ERGASIAS A.E». (1996-2007). Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «Interbank Α.Ε». (1991-96) - Άσκηση ελεύθερης δικηγορίας (1988-1991) - Διευθύντρια στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1985-88) - Δικηγόρος στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1978-85) - Στέλεχος του γραφείου Λονδίνου του παραπάνω Ομίλου (1977-78)

• Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στο Τραπεζικό, Ασφαλιστικό και Ναυτικό Δίκαιο. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Βαθμός πτυχίου «άριστα 10»).

• Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ





ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώ, στις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.

Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες...

Από το Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More